top of page
  • Soboslikar Adam

Bivši menadžeri u Boltu planiraju digitalizirati soboslikarske usluge na hrvatskom tržištu

Pronalazak kvalitetnog i pristupačnog soboslikara koji će bojiti po pristupačnoj cijeni, donedavno je bio gotovo nemoguć zadatak. Češki startup Adam je pronašao rješenje za duge liste čekanja i zbunjujuće cijene - na jednostavan način Adam može osigurati soboslikara već sljedeći dan, a od sada i u Hrvatskoj. Nedavno je zaprimio investiciju u iznosu od 1 milijun EUR i trenutno djeluje u 12 europskih zemalja.


Osnivači platforme Soboslikar Adam

Osnivači Adama, Roman Sysel i Jakub Dvořák upoznali su se prije 6 godina u maloj Estonijskoj tvrtki Bolt. Značajno su doprinijeli razvoju nepoznatog startupa u jednu od najuspješnijih tehnoloških tvrtki ne samo u Hrvatskoj, već na području cijele središnje i istočne Europe. Uspjeh Bolta motivirao ih je da osmisle vlastitu ideju i da nakon prijevoza moderniziraju zanat. Stvorili su platformu Adam i povezali klijente s provjerenim soboslikarima koji će izvršiti soboslikarske usluge već sljedeći dan nakon slanja upita, i to sve po transparentno objavljenoj i unaprijed određenoj cijeni.


"Čak i u Hrvatskoj prepoznajemo tržište koje loše funkcionira i samim time stvara odličan potencijal za poboljšanje. Soboslikari nemaju dobru reputaciju, za njima su duge liste čekanja, cijene su visoke i teško se orijentirati među njima. Ista situacija je prije bila i u drugih 12 država u kojima djelujemo, neprestano smo radili na tome kako poboljšati zadovoljstvo klijenata i soboslikara. Nakon pilot projekta u Hrvatskoj vidimo da su naša očekivanja ispunjena. Postoji velik interes za našu platformu i deseci narudžbi koje se, zahvaljujući nama, izvrše svakog tjedna”, govori suosnivač Roman Sysel.


Trenutno možete naručiti soboslikara u Zagrebu putem web stranice www.soboslikaradam.com. Jednako kao u 12 drugih zemalja u kojima platforma već djeluje, nudi mogućnost naručivanja provjerenog soboslikara koji će doći obojiti Vaš stan, kuću ili ured u vremenu po Vašem izboru u samo par klikova. Glavna prednost Adama je što klijentima nudi transparentne cijene koje mogu saznati preko jednostavnog upitnika na web stranici i dostupnost kvalificiranog soboslikara unutar 24 sata od postavljanja narudžbe.


“Gradimo budućnost soboslikarskog zanata. Zahvaljujući Adamu besplatno možete zatražiti procjenu cijene putem našeg online kalkulatora. Svi soboslikari su detaljno provjereni i surađujemo samo s onima za koje smo dobili pozitivnu povratnu informaciju od naših klijenata. Članovi našeg tima uvijek su dostupni kako bi mogli odgovoriti na sva pitanja”, suosnivač Jakub Dvořák objašnjava principe kako platforma funkcionira.


“Soboslikarima nudimo mogućnost da rade upravo ono što najbolje znaju i što im donosi novac - bojaju”. Adam se u potpunosti brine o cijeloj administraciji, komunikaciji s klijentima i plaćanju. Zahvaljujući ovakvoj uštedi vremena, soboslikari mogu ponuditi bolje cijene”, dodaje Dvořák.

Od plasiranja, platforma Adam je pomogla bojenje tisuće stanova, kuća, ureda i drugih prostora poput škola, restorana, dijeljenih prostora. Godišnji promet tvrtke porastao je četverostruko u odnosu na prethodnu godinu, i tvrtka je ostvarila pozitivnu bruto maržu.


Vizija Sysela i Dvořáka te uspjeh Adama do sada su prepoznati od strane CEO-a tvrtke Bolt Markusa Villiga i fonda poduzetničkog kapitala Presto Ventures koji su nastavili s investicijom u iznosu od 1 milijuna EUR za brže širenje platforme.


Osnivači platforme imaju jasne planove za daljnje širenje. “Prvo želimo uspjeti u soboslikarskim uslugama i na drugim tržištima. Već ove godine planiramo širenje. Znamo da je zanat zlatna ruda i stoga bismo u budućnosti, osim soboslikarskog, htjeli dodati i druge zanate, tako da će preko Adama jednog dana biti moguće izgraditi primjerice cijelu kuću i to brže, kvalitetnije i po boljoj cijeni nego do sad.”, Sysel objašnjava viziju tvrtke.


O Adamu

Platforma Adam djeluje u Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Mađarskoj, Velikoj Britaniji, Irskoj, Španjolskoj, Italiji, Grčkoj, Njemačkoj i Austriji gdje povezuje klijente s provjerenim soboslikarima. Adam zamjenjuje duge liste čekanja i kompleksne cjenike transparentnim online kalkulatorom koji klijentu odmah prikaže procijenjenu cijenu soboslikarske usluge i ponudi mogućnost da preda svoj zahtjev i tako naruči soboslikarsku uslugu samo jednim klikom. Nakon toga, Adam povezuje klijenta sa soboslikarom koji je dostupan u željenom terminu i na željenoj lokaciji.


Platformu su osnovali Roman Sysel i Jakub Dvořák, dvojac koji stoji iza ulaska i razvoja Estonijske aplikacije Bolt u Hrvatsku i cijelu regiju središnje i istočne Europe.


0 comments

Comentarios


bottom of page