top of page
  • Soboslikar Adam

Boemski stil: Vodič za postizanje savršenog interijera u boho stilu

Boemski (boho) stil, također poznat kao boho-chic, radi o prihvaćanju individualnosti i napuštanju tradicionalnih pravila dizajna interijera. Ovaj jedinstveni i eklektični stil inspiriran je mješavinom kulturnih, umjetničkih i prirodnih elemenata, što ga čini savršenim izborom za dnevnu sobu koja odražava vašu slobodoumnu ličnost. Boho stil je jedan od najpopularnijih stilova za vaš interijer u 2023. godini. Pružamo vam vodič kako postići savršeni boemski stil za vašu dnevnu sobu.


boho stil stolica

Boemski stil u interijeru

Kombinirajte uzorke. Jedna od karakterističnih osobina boemskog stila je korištenje upadljivih uzoraka različitih vrsta, stoga ne bojte se kombinirati različite oblike i teksture. Ne libite se inspirirati i odabrati uzorke od cvjetnih do kašmirskih, tribalnih pa do batik uzoraka. Možete izabrati različite motive koji predstavljaju vaš lični stil i stvaraju vizualno zanimljiv i dinamičan izgled.


Koristite prirodne materijale

Prirodni materijali poput drveta, pletenih niti i tkanina su idealni za stvaranje boemskog osjećaja u dnevnoj sobi. Odaberite komade kao što su rattan namještaj, tepisi i košare od trske, koji će dodati prostoru teksturu i toplinu.


Dodajte kulturne elemente

Boemski stil snažno je inspiriran različitim kulturama širom svijeta, stoga nemojte oklijevati inspirirati se raznim kulturama i kombinirati te aspekte. Razmotrite dodavanje predmeta poput marokanskog puffa, indijskih tapiserija ili turskih jastuka kilima kako biste sobi dodali tradicionalnu, ali vječnu atmosferu iz različitih dijelova svijeta. Tepisi različitih veličina, oblika i materijala istaknut će ukupni dojam interijera.

boho stil interijer

Boemski stil u stanu

Ukrasite interijer biljkama. Sobne biljke i cvijeće su važan dio boemskog dekora, unose život i energiju u dnevnu sobu, idealni su za stvaranje svježe i tropske atmosfere u prostoru.


Igrajte se s osvjetljenjem

Da biste postigli boemski izgled dnevne sobe, eksperimentirajte s različitim mogućnostima osvjetljenja poput svjetiljki, svijeća ili užadi. Možete stvoriti toplu i udobnu atmosferu, idealnu za opuštanje i zabavu, i istaknuti pojedine dijelove vaše dnevne sobe.


dnevni boravak u boho stilu

Na kraju, možemo reći da je boemski dizajn dnevne sobe prije svega o individualnosti i eksperimentiranju s različitim stilovima i teksturama. Slično kao kod skandinavskog stila, nemojte se bojati kombinirati i uvijek se usmjerite na stvaranje tople i ugodne prostorije koja odražava vašu jedinstvenu ličnost. Boje zemlje ili svijetlih i zračnih nijansi dodat će boemski štih vašem interijeru. Kontaktirajte naše stručnjake putem neobaveznog upita na našoj web stranici i dopustite im da vam pomognu u ugodnoj preobrazbi vašeg interijera.

0 comments

Comments


bottom of page