top of page
  • Soboslikar Adam

Boje za spavaću sobu: koje odabrati, a koje izbjegavati?

Razmišljate li o bojanju svoje spavaće sobe? I još niste sigurni koja bi boju izabrali? Adam i njegovi iskusni stručnjaci ovdje su da odgovore na ova pitanja.


Naše spavaće sobe naše su utočište, mjesta na kojima se opuštamo, spavamo, provodimo vrijeme spremajući se ili gledajući TV. Od velike je važnosti da se u njemu osjećamo ugodno i mirno. Stoga boje kojima smo okruženi daju tempo našem raspoloženju.


Plava spavaća soba

U svojim spavaćim sobama izbjegavajte:


Svijetle boje


Intenzivna crvena, fuksija, magenta, bršljan zelena ili kraljevsko plava stvarat će napetost u očima, što nije od pomoći ako tražite opuštanje. Ove boje možda su bolji izbor u nekoj drugoj sobi, kao što je dnevni boravak.


Boje hladnih tonova


Boje poput sive, crne ili tamne boje stvaraju hladnu atmosferu i ne baš prijateljsko okruženje. U spavaćoj sobi trebat će vam više toplih boja koje će vam stvoriti gnijezdo za spavanje i opuštanje.


Zeleni zid u bijeloj spavaćoj sobi

Obična bijela


Ne biste mogli zamisliti da je bijela boja nešto što je, prema stručnjacima, bolje izbjegavati. Bijela je laka boja i savršeno pristaje uz svaku boju ili stil koji tražite. Ali bijela se smatra hladnom bojom, koja je prilično bezlična. Stoga ne bismo predložili da je koristite u svojoj spavaćoj sobi, osim ako ne razmišljate o bojanju barem jednog od ostalih zidova u drugu boju.


Što onda izabrati?


Neutralne boje


Odabir neutralnih boja klasična je opcija i uvijek su prikladne za svaku prostoriju u kući. Tonovi koji nisu intenzivni za oči, koji odišu smirenošću i toplinom. Boje bazirane na bež, karamel ili čak tamnijim podtonovima sigurno će pomoći da se osjećate sigurno u svojoj spavaćoj sobi.


Prijedlog autora: Cuppa Coffee

cuppa coffee boja

I mračnija opcija: Warrior

Krevet u spavaćoj sobi sa bež bojom zidova

Aqua i plave boje


Plave boje su povezane sa smirenošću uma i opuštenošću. Zato se smatra jednom od najprihvatljivijih i najboljih opcija za vašu spavaću sobu. Ako vam je potrebna pomoć u pronalaženju najbolje nijanse za vas, kliknite na naš kalkulator i stručnjak će vas voditi do one savršene!


Naš je prijedlog: Dragonfly

Dizajn plave spavaće sobe

Ili za svijetlu boju: Sonata

Aqua plava spavaća soba

Narančaste boje


Narančasta i njezine različite nijanse sposobne su dati toplinu i stvoriti dobro raspoloženje tako da se možete opustiti u svojoj spavaćoj sobi. Nijanse bliže bojama gline ili svijetlo kremastima u kombinaciji s prirodnim namještajem pružit će mir u srcu i duši.


Možda možete probati boju "zobeni kolačić":

Jastuci u rozoj boji

Ili čak tamnu nijansu crvene gline:

Spavaća soba u boji gline


0 comments

Kommentare


bottom of page