top of page
  • Soboslikar Adam

Ekološka rješenja - unutarnje adaptacije i ličenje

Unutarnja obnova i bojanje su procesi koji oduzimaju mnogo energije, materijala i vremena. Mnogi proizvodi i materijali koji se koriste u ovom procesu mogu imati negativan utjecaj na naše zdravlje i okoliš. Stoga je važno birati ekološke proizvode i koristiti rješenja koja su prijateljska prema nama i našem okolišu. Stoga se ponekad isplati koristiti usluge stručnjaka kako biste bili sigurni da će kvaliteta biti na najvišoj razini.


dnevni boravak sa staklenom stijenom

Ekološki proizvodi

Prilikom obnove i bojanja interijera treba obratiti pozornost na kvalitetu proizvoda i materijala koje ćete koristiti. Trebali bismo birati proizvode koji ne sadrže štetne tvari poput ftalata, formaldehida i organskih otapala. Mogu izazvati alergijske reakcije, trovanja i ozbiljne zdravstvene probleme. Vrijedno je obratiti pozornost na ekološke certifikate i oznake, poput "ECO", "Ecological" ili "Environmentally friendly".


Boje i lakovi bez emisija

Boje i lakovi jedan su od najvažnijih proizvoda koji se koriste pri bojanju interijera. Mnoge boje i lakovi mogu u zrak ispuštati štetne tvari koje negativno utječu na naše zdravlje. Stoga je vrijedno odabrati boje i lakove bez emisija koji ne ispuštaju štetne tvari u zrak. Vrijedi konzultirati stručnjaka o najkvalitetnijim materijalima ili koristiti njegove usluge. Preporučujemo tvrtku s vrhunskim profesionalcima, a cijene njihovih usluga možete saznati pomoću online kalkulatora.


prelijevanje boja

Ventilacija

Kod obnove i bojanja interijera važno je obratiti pozornost na ventilaciju. Otvaranje prozora i vrata omogućuje kruženje zraka, što pomaže uklanjanju štetnih tvari iz zraka. Isplati se uložiti i u mehaničke ventilatore koji će pomoći u još bržem i učinkovitijem uklanjanju štetnih tvari iz zraka.


Folija i traka

Folije za slikanje i ljepljive trake često se koriste kod bojanja interijera kako bi zaštitili namještaj i druge površine od prljanja. Nažalost, ovi proizvodi često sadrže štetne tvari i teško ih je ukloniti nakon uporabe. Stoga je vrijedno odustati od njih i pronaći alternativna rješenja , poput gaze za slikanje i papira za slikanje, koji su sigurni za okoliš i lakše se uklanjaju.


valjak i kistovi

Namještaj i dodaci od ekoloških materijala

Namještaj i dodaci važni su elementi uređenja interijera. Treba birati one izrađene od ekoloških materijala, poput drveta, bambusa i vune, koji su prijateljski nastrojeni prema okolišu i našem zdravlju.


kreativni dnevni boravak

Renoviranje interijera i bojanje su procesi koji zahtijevaju pozornost i svijest kada je u pitanju odabir proizvoda i materijala. Odabirom ekoloških proizvoda i korištenjem ekološki prihvatljivih rješenja možemo zaštititi svoje zdravlje i okoliš te uživati ​​u lijepom i zdravom interijeru.


0 comments

Comments


bottom of page