top of page
  • Soboslikar Adam

Kako se pripremiti za bojenje interijera

Nitko ne želi trošiti vrijeme i novce uzalud i svi se trude štedjeti na razne načine i tamo gdje je to moguće. Bilo da plaćate nekome za obavljanje soboslikarskih usluga ili se sami upuštate u čari bojenja, u svakom slučaju cijelom tom procesu prethodi veća ili manja priprema, a u nekim slučajevima potrebno je zatražiti i pomoć stručnjaka. Pronaći ravnotežu između vrhunske kvalitete i niske cijene ponekad se može činiti kao pravi izazov. Pogledajmo zajedno što sve prethodi svježe okrečenim zidovima te na čemu se može uštedjeti.


Čišćenje i prije bojenja?

Iako se to čini suludim, upravo je suprotno - čistiti se mora i prije bojenja. I to temeljito. Najbolje je započeti s namještajem, možete ga privremeno preseliti u drugu prostoriju, ali poslužit će i to da ga jednostavno pomaknete od zida i stavite u sredinu prostorije. Sve što ostane u prostoriji koju ćete bojiti, potrebno je prekriti. Čak i podove! Dovoljno je sakupiti komade kartona ili zaštitne folije i time prekriti namještaj (a ujedno i svoj novčanik) od mogućeg uništenja.

Příprava bytu před malováním.

Pomicanje namještaja ponekad može zakomplicirati cijeli proces i to ne samo zbog toga što oduzima mnogo vremena, već jednostavno zato što namještaj ponekad može biti težak ili nemate pri ruci nešto s čime biste taj namještaj mogli pravilno prekriti i zaštititi od boje. Ipak, boji je mjesto na zidu a ne na namještaju. Neki soboslikari nude takve usluge, no naravno često za njih naplaćuju znatne svote. Mi u Soboslikar Adamu smo se to odlučili promijeniti. Želimo Vam olakšati cijeli proces bojenja, a ne Vam zadati još posla i brige. Naši soboslikari će Vam rado pomoći sa pomicanjem i prekrivanjem namještaja. A razliku u cijeni gotovo da nećete vidjeti.


Normalno je da se nakon uklanjanja namještaja pojavi sloj prašine i paučine koji nije bilo moguće vidjeti od namještaja, a do kojeg se od namještaja nije moglo ni doći. Dobro je riješiti se toga. Srećom, to Vam neće uzeti toliko vremena ni energije kao premještanje namještaja. Čim završite s čišćenjem, možete se zaletiti do obližnjeg kafića ili slastičarnice. Ponekad se treba nagraditi!


Loše zidove nije dovoljno samo obojiti

Ako mislite da će nova boja sve popraviti, varate se. Za zidove se potrebno brinuti. Posebnu njegu zahtijevaju zidovi koji su stariji i na kojima se nalaze slojevi prethodnih premaza ili stare tapete. Zidove je potrebno temeljito ostrugati i riješiti se svih prethodnih premaza. U nekim slučajevima potrebno je popuniti male pukotine i riješiti razne neravnine. Cilj je dobiti što je moguće ravniju podlogu kako bi se na nju lako i jednostavno mogla nanijeti boja.


Ako na zidovima u svom domu imate veće pukotine, radije popravak prepustite stručnjacima. Ako pukotine ipak nisu tako velike i odlučite se sami ih popuniti, morate imati na umu druge troškove koji se odnose na alat poput primjerice lopatica, zidarskih žlica, gletera, i naravno same glet mase koja se koristi za popunjavanje tih pukotina.

Příprava omítky před malováním.

Krpanje manjih pukotina i rubova obično je uračunato u cijenu soboslikarskih radova. No, ponekad se može dogoditi da se pojave i veće rupe. Tu je važno imati uistinu dobrog i iskusnog soboslikara koji će posao odraditi od početka do kraja. U suprotnom se može dogoditi da se pukotina ponovo pojavi za nekoliko dana ili tjedana. U Soboslikar Adamu smo savršeno pripremljeni i popravci raznih vrsta nam ne predstavljaju problem. Sve što je potrebno jest da nas kontaktirate - i soboslikar već sutra može biti na Vašoj adresi i pružiti Vam kvalitetnu uslugu po pristupačnoj cijeni.


Opustite se

Bojenje interijera ponekad može biti poprilično stresan posao, posebno kada živite u malom stanu. Dvosobni stan može u trenutku postati komplicirani jednosobni stan. S time da još ne pričamo o samom procesu bojenja. Kada bojite stan i upuštate se u taj projekt sami, od velike je važnosti kupiti sav potreban alat i opremu te naravno odabrati odgovarajuću boju. Osim toga, važno je obratiti pažnju na par stvari. Ponekad naručiti soboslikara može biti komplicirano, upravo jer su često jako zauzeti. U tome Vam na određen način može pomoći Soboslikar Adam, putem platforme si samo prema Vašoj raspoloživosti odaberete datum i vrijeme bojenja. Ne želimo Vam zadavati brige, već Vam pružiti samo najbolju kvalitetu.


Malování pokojů v klidu

Dakle, sada je u potpunosti na Vama da odlučite kako to želite izvesti. Ako naručite soboslikara, možete otići Vi i primjerice Vaši najbliži negdje na par dana i ne morate trpjeti nered i ograničeno kretanje u Vašem stanu koje se često javlja za vrijeme radova. Radovi, a pritom i soboslikarski radovi se mogu puno bolje i lakše izvesti ako niste fizički tamo. Mirne glave i opušteno možete popiti čašu dobrog vina i roštiljati u prirodi, dok netko odrađuje naporan i neuredan posao umjesto Vas, a onda možete doći u gotovo.

Ako ipak bojite stan sami, pozovite prijatelje ili rodbinu i napravite od toga zabavnu aktivnost. Natjecanje za najbolje soboslikarsko odijelo može se nagraditi dobrim pićem ili ukusnim jelom. Dosadno i naporno bojenje tako možete pretvoriti u zabavu za sve, a Vama će na kraju ostati predivno obojena prostorija i nezaboravne uspomene.

U sljedećem članku ćemo usporediti koliko košta bojenje stana u vlastitom angažmanu a koliko ako naručite majstora.

0 comments

Comments


bottom of page