top of page
  • Soboslikar Adam

Rješenja za uređenje koja mogu prikriti nedostatke interijera

Svaki prostor ima svoje prednosti i nedostatke, no neki od njih mogu biti vidljiviji od drugih. Na primjer, prostorija može biti previše tamna, mala ili imati teško sakriveno arhitektonsko obilježje. Srećom, postoji mnogo načina za prikrivanje tih nedostataka i stvaranje prekrasnog interijera.


dizajn interijera

Jedan od najjednostavnijih načina za osvjetljavanje tamne prostorije je korištenje svijetlih boja zidova. Svijetle boje reflektiraju svjetlo, čime prostor izgleda prostranije i svjetlije. Ako se odlučite za bojanje i želite koristiti usluge profesionalaca, preporučujemo platformu soboslikaradam.com koja okuplja najbolje soboslikare za sobe.


Da biste optički povećali malu prostoriju, možete primijeniti nekoliko trikova. Na primjer, svijetle boje zidova i namještaja te veliki ogledali mogu učiniti da prostor izgleda veći. Također, skrivanje dijela namještaja ili njihovo pomicanje od zida pomaže optičko povećanje prostora.


smeđa kutna garnitura

Teško skriveni arhitektonski elementi su elementi koji zbog svoje građevinske strukture ili položaja mogu biti teški za integriranje s ostatkom interijera.

Evo nekoliko primjera takvih elemenata:


  1. Kosi stropovi: Kosine mogu biti teške za sakrivanje jer su često malo estetske i mogu zauzimati dragocjen prostor. Jedno od rješenja je bojanje u svijetlu boju, što omogućuje optičko proširenje prostora. Također se mogu koristiti posebna rješenja poput slika ili foto tapeta koje ih pokrivaju.

  2. Dimnjaci: Dimnjaci, pogotovo neaktivni, mogu biti teški za sakrivanje zbog svoje veličine i oblika. Mogu se obojiti u svijetlu boju kako bi se uklopili s ostatkom interijera ili prikriti posebno dizajniranim komadom namještaja, poput komode ili regala.

  3. Prozori na neobičnim mjestima: Prozori koji se nalaze na neobičnim mjestima, poput kosina ili blizu stropa, mogu biti teški za sakrivanje. Mogu se prikriti posebno dizajniranim zavjesama ili roletama koje ističu njihov karakter, a istovremeno omogućuju njihovo skrivanje.

  4. Cijevi i kablovi: Cijevi i kablovi mogu biti teški za sakrivanje zbog svoje vidljivosti. Mogu se sakriti posebno dizajniranim namještajem poput regala ili komoda koji omogućuju njihovo skrivanje.

dizajn kuhinje

Dodaci i ukrasi mogu biti učinkovit način za prikrivanje nedostataka interijera. Evo nekoliko primjera:


  1. Zavjese i rolete: Zavjese i rolete mogu skrenuti pažnju s teško skrivenih elemenata, poput prozora na neobičnim mjestima ili kosina. Možete odabrati tkaninu i boju koja će se uklopiti s ostatkom interijera i istaknuti njegov karakter.

  2. Tepisi i jastuci: Tepisi i jastuci mogu biti učinkovit način za prikrivanje neestetskih elemenata poda, poput pločica ili panela. Možete odabrati odgovarajuću veličinu i boju koja će se uklopiti s ostatkom interijera.

  3. Slike i plakati: Slike i plakati mogu biti učinkovit način za prikrivanje teško sakrivenih elemenata zidova, poput kosina ili dimnjaka. Možete odabrati odgovarajuću veličinu i motiv koji će se uklopiti s ostatkom interijera.

  4. Lampe i svijeće: Lampe i svijeće mogu biti učinkovit način za prikrivanje tamnih i malih prostorija. Možete odabrati odgovarajući oblik i veličinu koji će se uklopiti s ostatkom interijera i pružiti odgovarajuće osvjetljenje.

dizajn dnevnog boravka

Sveukupno, svaki interijer ima svoje prednosti i nedostatke, ali postoji mnogo načina za prikrivanje nedostataka i stvaranje prekrasnog i funkcionalnog interijera. U članku su predstavljena neka rješenja za uređenje koja mogu pomoći u prikrivanju teško sakrivenih arhitektonskih elemenata poput kosina, dimnjaka, neobičnih prozora ili cijevi. Možete koristiti svijetle boje zidova, dodatna svjetla, posebna rješenja poput slika ili foto tapeta, namještaj po mjeri ili ukrase. Zahvaljujući tim rješenjima možete prikriti nedostatke interijera i stvoriti prekrasne i funkcionalne prostore koji će biti radost za oko.

0 comments

留言


bottom of page