top of page
  • Adam Soboslikar

Tamne boje u unutrašnjem dizajnu: savjeti i trikovi

Tamne boje često su zanemarene u unutrašnjem dizajnu, jer mnogi ljudi radije biraju svjetlije tonove. Međutim, tamne boje mogu dodati dubinu, bogatstvo i sofisticiranost prostoru, stvarajući toplo i ugodno ozračje. Kada se pravilno koriste, tamne boje mogu osvijetliti prostor i učiniti ga luksuznijim.


tamne boje u dnevnom boravku

Crna zidna boja, sivi unutarnji namještaj

Koristite tamne boje kao dodatke Da biste izbjegli pretrpanost prostora, preporučljivo je koristiti tamne boje kao akcente umjesto da prekrivate cijele zidove ili površine. Razmotrite upotrebu tamnih boja na istaknutim predmetima poput namještaja, umjetnina ili tekstila kako biste stvorili hrabar i upečatljiv fokuspunkt.


Uparite ih s svjetlijim bojama

Tamne boje dolaze do izražaja kada su uparene sa svjetlijim bojama poput bijele ili krem, što može stvoriti sofisticirani i elegantan kontrast. Ovaj balans također pomaže ublažiti preglasnost tamnih boja i učiniti prostor svjetlijim i ugodnijim. Za više informacija o kombiniranju boja kod kuće, posjetite ovaj članak! Sivi interijer, crna umjetnost Kako biste prekinuli tamu, dodajte teksture prostoru, poput tepiha s uzorcima, tapeta s teksturom ili košara od pruća. To dodaje vizualni interes i sprječava da prostor izgleda preplitko i jednodimenzionalno.

crno bijeli dekor

Pustite prirodnu svjetlost unutra

Tamne boje mogu stvoriti dojam da je prostor manji, stoga je važno dopustiti što više prirodne svjetlosti. To pridonosi osvjetljavanju prostora i stvara uravnotežen i skladan dizajn. Igrajte se s uzorcima Tamne boje su idealna pozadina za smjele uzorke poput pruga, cvjetnih motiva ili geometrijskih oblika. To može dodati energiju i život prostoru, čineći tamne boje manje ozbiljnima.

crane dnevni boravak

Zaključno, tamne boje mogu biti snažan alat u unutrašnjem dizajnu, dodajući dubinu, bogatstvo i sofisticiranost prostoru. Korištenjem tamnih boja kao dodataka, kombiniranjem ih s svjetlijim tonovima, dodavanjem tekstura, pustanjem prirodne svjetlosti i eksperimentiranjem s uzorcima, možete stvoriti toplo i ugodno ozračje koje je istovremeno elegantno i funkcionalno.

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page