top of page
  • Soboslikar Adam

Kako obojati zid iz tamne u svijetlu boju?

Naše preferencije boja mijenjaju se tijekom vremena. Iako smo prije 3 godine mislili da je tamno zelena savršeno rješenje i za kuhinju i za dnevni boravak. Da, nakon nekog vremena shvatimo da nam treba nešto svjetlije, što će našem prostoru dati više sjaja i optički ga povećati. Što u tom slučaju učiniti i kako se za to pripremiti da učinak bude onakav kakav smo pretpostavili? Saznajte praktične savjete kako prebojati zid iz tamnog u svijetlo i kako se pripremiti za bojanje.


paleta boja

Procijenite situaciju

Prije nego što uzmete valjak, pogledajte u zid i procijenite situaciju. Ako dugo niste bojali zidove i na prvi pogled vidite da su prašnjavi - onda je vrijedno započeti s pranjem. Za ovu aktivnost ne treba vam nikakva specijalizirana oprema – dovoljan je dobar deterdžent koji koristite za pranje posuđa, a možete koristiti i sapun za boje. Spužvica je također neophodna.


Loše stanje zidova

Ako stanje zida nije najbolje i boja se ljušti ili otpada - sloj tamne boje treba ostrugati. Ovaj zadatak često oduzima puno vremena i zahtijeva preciznost. Jer konačni učinak ovisit će o tome koliko jako nanesemo. U takvoj situaciji vrijedi razmisliti o korištenju usluga stručnjaka. Soboslikar Adam će u tom slučaju biti savršen, na platformi ćete pronaći kvalificirane ličilače koji će za vas obaviti ličilačke usluge na najvišoj razini po pristupačnoj cijeni.



Temeljni premaz i zaglađivanje

Ako je zid već pripremljen, vrijedi razmisliti o temeljnom premazu. Zahvaljujući tome, naredni slojevi boje će imati puno bolje prianjanje. Premazivanje će također izravnati i ujednačiti površinu koju treba bojati. Međutim, ako postoji oštećenje zida, morat ćete ga ispuniti. Što se tiče glačanja, to nije jedna od najtežih radnji, ali ako niste osoba koju karakterizira točnost, preciznost i pedantnost - razmislite o angažiranju profesionalca. To je dugotrajan zadatak i isplati se nabaviti kvalitetan kit, brusni papir ako nemate brusilicu, a inače lopaticu za nanošenje proizvoda.


Valjak u ruke!

S prethodnim koracima iza sebe, vrijeme je da se bacite na posao i počnete slikati. Ovdje vrijedi razmotriti različite argumente za odabir kvalitetnije boje. To će nam pomoći da izbjegnemo curenje i skratimo radno vrijeme. Čak i ako se odlučimo za skuplju boju, to ne znači da će jedan sloj biti dovoljan. Duboke, tamne zidove možda ćete trebati bojati dvaput ili ponekad čak triput.



Nadamo se da će se zahvaljujući našim savjetima svjetlost vratiti u vaš dom i da ćete moći uživati ​​u novom izgledu svog stana. No, ako odlučite da vam je ovaj zadatak prevelik ili želite uštedjeti vrijeme i očekivati ​​učinak na najvišoj razini, preporučujemo usluge pravih profesionalaca. Osim toga, cijenu takve usluge možete provjeriti u online kalkulatoru.

0 comments
bottom of page